Беше много притеснително, обясни момичетоУчениците от ПГ по туризъм в Русе бяха евакуирани, а

...
Беше много притеснително, обясни момичетоУчениците от ПГ по туризъм в Русе бяха евакуирани, а
Коментари Харесай

Никого не пускат вътре, паниката стана отвън: разказват ученици в Русе

Беше доста притеснително, изясни момичето

Учениците от ПГ по туризъм в Русе бяха евакуирани, а по-късно и освободени от учебно заведение за през днешния ден и вероятно за на следващия ден поради сигнал за бомба. Информацията за заплахата е получена през днешния ден към 10:00 часа, като по предварителна информация сигналът е бил подаден по имейла на тел.112.

На място незабавно са били изпратени патрулни коли. От полицията са уведомили шефът Ренета Вълева, че би трябвало неотложно да се изтеглят учениците и личният състав. „ На нашия имейл и на нашия телефон не е получаван сигнал. Уведомена бях от полицията, оттова нататък се обърнете към техния пресцентър “, сбито разяснява тя, представена от

Районът е бил отцепен от чиновници на реда, а учениците са изведени на паркинга на „ Мосю Бриколаж “. Когато излиза наяве за сигнала, е било междучасие и множеството от децата са били на открито. „ Бяхме на паркинга, спря патрулката тук и ни споделиха да не влизаме назад в учебно заведение “, разказа ученичка. Тези, които са били вътре, са изведени. „ Казаха, че има някакъв сигнал за бомба в салона по физическо и ни изкараха и никого не пускат. Първо излязохме напълно умерено и след това всички учители, като излязоха, стана паника, тъй като ни бутаха да си тръгваме, да отидем по-далеч “, показа друга ученичка.

Полицията е почнала инспекция на постройката, а след към половин час учениците са били позволени да си приберат нещата от вътрешната страна и да си тръгнат. Днес са освободени от часове, следва да се реши дали това ще важи и за на следващия ден. На място останаха екипи на полицията.

Евакуирана е била и втората постройка на учебното заведение в жк „ Здравец-Изток “, където е образователният център.

Според първичната информация заплахата е визирала няколко учебни заведения в цялата страна. Очаква се по-късно публична информация от полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР